Mentorordninga utvider nettverket
For Anne Maren Gaustad og Christian Løvås har mentor Erik Skaare gitt både faglig støtte og utvidet det unge brukerparets kontaktnett.
Innlandet
Landbruket i Rogaland står samla om gjødselregelverket
Ei arbeidsgruppe arbeidar både agronomisk, økonomisk og politisk for at nytt regelverk skal tena Rogalandslandbruket. Kva er status no?
Sør
Ærespris til Lars Nesheim
Bærebjelken i norsk landbruk er grasproduksjon og husdyrhold knyttet til gras. I Europa er 58 prosent av proteinet som konsumeres av mennesker protein fra dyr. For hele Europa er derfor gras og forskning på gras viktig. På årets EGFs konferanse ble Lars Nesheim hedret for sin innsats og bidrag i europeisk grasforskning.
Fagleg avspark for prosjektet "Målretta beiting" på Tingvoll
Gardbrukarar, rådgjevarar og forskarar knytt til prosjektet "Målretta beiting for betre jord- og økosystemhelse" var i byrjinga av juni samla på Tingvoll for opplæringa i overvakingsverktøyet Ecological Outcome Verification (EOV).
Vest
Skal du ha 3 slåtter? – snart tid for andreslått
De som tok førsteslåtten i godværsperioden i starten av juni, har hatt gode forhold for ettervekst og det nærmer seg tid for 2.slått.
Midt
Grovfôrprøver gir deg mulighet til å prioritere
Traff du kvalitetsmålet på årets førsteslått?
Innlandet
Økt tilskudd til drenering
I jordbruksforhandlingene ble det enighet om å øke tilskuddssatsene for drenering fra 1. juli 2022. Nye satser er 2 500 kroner per dekar og 38 kroner per løpemeter grøft, avgrenset til maksimalt 2 500 kroner per dekar berørt areal.
Sør
Bli bedre med grasvett
Grasvettreglene er ti punkter som peker ut kursen mot en agronomisk og økonomisk fornuftig grovfôrproduksjon. Nå kommer ei sjekkliste, som kan hjelpe deg å forbedre deg til neste slått.
Reisebrev: Jordhelsetur til England
Etter to års opphold på grunn av pandemi var det i år endelig mulig å reise til Groundswell i England. Messen, som har blitt dobbelt så stor siden sist vi besøkte den, kan best beskrives som en jordhelsefestival. Her har både fagforedrag, utstillinger og maskindemonstrasjonene fokus på godt vekstskifte, minimal jordbearbeiding og fangvekster. I år var også beitesystemer og bruk av husdyr i kornproduksjonen en større del av programmet. Messen er rett og slett noe du ikke vil gå glipp av om du er over snittet interessert i jord og jordhelse.
Østlandet
Ønsker du fôrprøvar?
Som før tilbyr me uttak av fôrprøve. Me har utstyr til å ta prøve av både rundballar, plansilo og tårnsilo. Bestill gjerne i dag!
Sør
Ferdige byggteikningar for hønsehus
Ønskjer du deg hønsehus? Her kan du få ferdige teikningar på små hønsehus!
Vest
Sprøyting av gjenlegg
Kampen mot ugras i enga, startar i gjenlegget og er mest effektivt når ugrasplantene enda er små.
Midt
Gjødsling av eng etter førsteslått
Gjødsla bør ut så fort som muleg etter slåtten for å stimulere til rask gjenvekst. «Så fort som muleg» kan oversettast med «i løpet av den den første veka etter slått».
Midt
Økologisk korndyrking trigger agronomen
– Det er en agronomisk faglig utfordring, sier Erik Skaare
Innlandet