I erfaringsgruppa møtes vi hos deltakerne, og blir enige om hva gruppa ønsker å jobbe med. Vi er ute, ser på beiter, observerer jord og planter og diskuterer hvordan oppnå ønskede resultater.
På samlingene deler vi erfaringer om beitepraksis, og kunnskap om hvordan målrettet beitebruk kan være et middel for å oppnå regenerativ drift. Med regenerering mener vi påviselige positive effekter på gårdens økosystemprosesser, og mer karbonbinding. Vi øver på overvåking av beitene med 15 parametere som styringsverktøy for beiteplanlegging.
Det har siden 2018 vært arrangert flere kurs i Helhetlig forvaltning (Holistic Management), med deltakere fra Telemark og Vestfold. Erfaringsgruppa er et tilbud til dere som enten har praktisert dette en stund eller ønsker å komme i gang.
Erfaringsgrupper viser seg å være en effektiv rådgivingsmetode. Den ledes av rådgiver fra Norsk Landbruksrådgiving og Regenerativt Norge. Vår rolle er først og fremst å tilrettelegge samlingene og for å få i gang god fagprat og erfaringsutveksling.
Målgruppe: bønder med beitedyr i Vestfold og Telemark
Oppstart 11. juni på Virgenes gard, Lågendalsveien 2600, Kvelde.
Klokkeslett: tilpasses til deltakerne
Antall samlinger: 4
Pris: 1500 for medlemmer/ 3000 for ikke-medlemmer
Påmeldingsfrist: 7. juni
Ramme:
Erfaringsgruppa er knyttet til det nasjonale prosjektet Målrettet beiting for bedre jord- og økosystemhelse. Sveidokk gård, som ligger på Gumøy utenfor Kragerø, er en av syv prosjektgårder som deltar i prosjektet. Her driver de med sau og forvalter et rikt kulturlandskap med mange hensynsarter. Det nasjonale prosjektet jobber med langtidsovervåking av jord og økosystem på gårdene, arrangerer nasjonale møteplasser og koordinerer det som skjer. Erfaringsgruppa bli del av det nasjonale nettverket. Målrettet beiting for bedre jord- og… | Norsk Landbruksrådgiving (nlr.no)