Webinar om korndyrking hver onsdag - ta lunsjen med oss!
Ingvild Evju
Hver onsdag kl. 11 tar vi opp ulike tema knyttet til korndyrking. Du trenger ikke melde deg på. Møtelenken gjøres tilgjengelig i kalenderoppføringa til det aktuelle møtet. Foredragene varer om lag 30 min.
Presentasjoner Du kan laste ned pdf av presentasjoner fra tidligere møter. Du finner disse under det aktuelle møtet.
Lunsj med fag avholdes på teams Du trenger ikke laste ned noe program for å delta, internett-tilgang er nok. Trykk deg inn på møtelenken til det aktuelle møtet når det nærmer seg, og du vil bli koblet opp.
Viktig info
Webinarene starter presis kl 11.00
Mikrofon og kamera er automatisk slått av for alle under presentasjonen
Det blir tid til spørsmål etter presentasjonen
Det vil bli gjort opptak som ligger tilgjengelig ut mai
Programmene til Lunsj med fag er foreløpig og endringer kan forekomme.
På denne halvtimen vil vi prøve å belyse hvordan 2023 kan komme til å påvirke 2024 i forhold til jordarbeiding- og plantevernstrategi, og gi noen anbefalinger for tiltak.
Fangvekstenes utvikling har vind i seila, det sees på andelen som søkte RMP-tilskudd for etablering av fangvekster i 2023. Samtidig er det potensiale til å få mer ut av fangvekstene. Få gode tips og råd av rådgiver Else Villadsen til hvordan fangvekstene bør dyrkes for å få mest mulig ut av dem.
2023 ble et år da mange fant hønsehirse for første gang. Bli med på Lunsj med fag 7. februar og få tips til håndtering av rådgiver John Ingar Øverland, som har bygd erfaringer i en årrekke.
Med produksjonstilskudd og RMP på konto melder behova seg. Bli med på Lunsj med fag 14. februar kl.11 og hør økonomirådgiverne Torbjørg Kylland snakke om likviditetsbudsjett og pengestyring og Lars Kjuus prate om mekaniseringsøkonomi, finansiering og lønnsomhetsbetraktninger .
Notering til glede og besvær – det gjelder å finne et system som fungerer
for deg. Følg med onsdag 21. februar kl 11, da vil presisjonsrådgiverne med
Rolf Einar Kordal i spissen gi dere en introduksjon til alternative muligheter.
Droner er for mange et artig leketøy, for andre et nyttig hjelpemiddel. Lunsj med fag onsdag 28.februar kl 11 vil handle om hva vi kan bruke droner til i landbruket – hvordan kan vi bruke det som et verktøy og hvilke regelverk må vi forholde oss til?
Riktig pH er avgjørende for å utnytte vekstenes potensiale. Hva som er riktig pH diskuteres. Onsdag 13.mars kl 11 vil Tore Krogstad, tidligere professor ved NMBU gi en vurdering om den svenske pH-normen også passer for Norge.
RMP, miljøkrav og miljøavtaler - hva gjelder for deg? Det er nå i starten av sesongen mange av miljøtiltaket iverksettes. Bli med på Lunsj med fag 20. mars kl 11 for å oppdatere deg på det som gjelder hos deg med Statsforvalteren i Vestfold og Telemark sammen med Statsforvalteren i Oslo og Viken.
Det nærmer seg
plantevernsesong, og mange beslutninger skal tas. VIPS-landbruk er en
verktøykasse full av beslutningsstøtte. Sett av lunsjen 3.april kl 11 så vil
Berit Nordskog fra Nibio presenterer nyheter og endringer i VIPS. Harald
Solberg fra Nibio/NLR og Bjørn Inge Rostad, NLR, deler erfaringer med bruk av
VIPS i rådgiving og praksis.
Det nærmer seg fort våronnstart, og det er fort å la seg friste til for tidlig oppstart når sola varmer. Bli med på Lunsj med fag 10. april kl 11 og hør Fredrik Klaseie snakke om lagelighet og fangvekster.
Lunsj med fag # 11. Trenger du en oppfrisking i bruk av Skifteplan mobil eller lurer du på hvordan det fungerer? Onsdag 17. april kl 11 vil Skifteplan ta en gjennomgang i bruk av Skifteplan mobil på Lunsj med fag. Det vil også være anledning til spørsmål.
VESTFOLD: Det er få som begynner som mentor og ender som elev, men det har Astrid Bjørnson gjort! - Det finnes alltid noe man kan hjelpe med, og nye ting som man kan lære av andre, sier hun.
25. - 26. mars 2025 kan du gjøre et dypdykk i de store linjene i forskningen innenfor grovfôr: hvor skal vi? Da arrangerer NLR, NIBIO og NMBU kongress sammen.