Det å telle og notere antall rundballer som produseres første slåtten, vil dere kunne få en oversikt over mengden grovfôr. Dette er viktig informasjon som kan hjelpe dere med å beregne den totale avlingens størrelse. Med denne oversikten kan dere bedre planlegge for fremtidige behov og ta informerte beslutninger blant anna om neste års gjødsling.

Videre, gjennom å ha denne kunnskapen om første slåtten, vil dere også kunne tilpasse gjødselmengden til den kommende andre slåtten. Ved å vurdere avlingens størrelse, kan dere justere gjødselmengden i henhold til behovene til din gård. Dette vil bidra til å optimalisere veksten og oppnå bedre avlinger, samtidig som det kan hjelpe til med å redusere kostnadene.

Så ta dere tid til å telle og notere hver eneste rundball fra første slåtten i år. Dette enkle tiltaket gir dere verdifull informasjon om avlingen og bidra til bedre gjødselplanlegging for den kommende sesongen. Husk at kunnskapen dere oppnår gjennom denne innsatsen kan være avgjørende for suksess på gården.

Lykke til med slåttesesongen og den kommende avlingen!