– Vi er veldig glade i jordbær, og når dette egna arealet lå her var det liksom bare å kjøre på, sier Bitte Sagen Ihrstad i Løten i Innlandet. Sammen med samboer Sondre Hellebergshaugen plantet hun fem dekar fordelt på sortene Korona og Saga i fjor høst.
Nå venter de spent på at jordbærene skal modnes og at ivrige selvplukkere kan inviteres inn på tunet.
Selvplukk med noe attåt
Samboerparet baserer seg i hovedsak på selvplukk. I tillegg vil det være muligheter for å kjøpe is, brus og lette forfriskninger i et eget utsalg på gården.
– Vi har også satt fram bord, stoler og parasoller, slik at de som kommer for å plukke bær også kan nyte den rolige atmosfæren på gårdstunet, sier Bitte.
Markesføring av selvplukktilbudet gjøres i sosiale medier, og Bitte er i gang med å teste ut et digitalt bookingssystem. På den måten slipper hun å svare på et stort antall telefoner fra ivrige selvplukkere.
Stor nytte av rådgiving
Ved etablering av ny produksjon er spørsmålene mange og svarene ofte få. Bitte og Sondre ble medlemmer i NLR, og har på den måten fått tilgang til god faglig støtte av NLR-rådgiver.
– At rådgiver har svart på våre mange spørsmål og utfordringer i oppstarten, har vært helt avgjørende, forteller Bitte.
– Jeg syns det er fantastisk morsomt at folk tørr å satse på jordbær. Det er seks år siden sist noen startet med jordbær i Innlandet, så dette er stor stas, sier Jørn Haslestad, rådgiver for bær i Innlandet.
Han forteller videre at det kan være penger å tjene på jordbærproduksjon.
– Det er høg risiko, men samtidig muligheter, sier Haslestad.
Bli medlem du også
Meld deg inn, bli kjent med dine lokale NLR-rådgivere og la oss hjelpe deg å drive mer lønnsomt, trygt og bærekraftig. Få nyhetsbrev med sesongbaserte råd og tips. Bli invitert til rådgivingsmøter, gårdsbesøk, feltforsøk, markdager, våronnmøter og samlinger. Delta på våre arenaer for kunnskapsoverføring, erfaringsutveksling - og hyggelig sosialt samvær.