Kristen Bartnes var direktør i Norsk Landbruksrådgiving (NLR) i 2016-2017. Han ledet organisasjonen i en viktig periode i prosessen som ledet fram til at vi nå er samlet i ett selskap, NLR SA. Blant annet ble landbruksrådgivingen i Nord-Norge samlet i én organisasjon, NLR Nord Norge. Han fulgte også opp som daglig leder i NLR Trøndelag etter at han sluttet som direktør.

Kristen var selve definisjonen på opp og fram! Ikke alltid så opptatt av veien dit, men alltid veldig fokusert på målet. Han var en god mentor i prosessen med å samle NLR til ett selskap - alltid med bondenytte og formålet med NLR fremst i panna.

Kristen hadde et stort engasjement for landbruket og norske bønder. Han hadde en voldsom drivkraft og et ungdommelig pågangsmot, selv om han var 70 år da han kom til oss.

Han var opptatt av faglig utvikling i NLR. Klimarådgiving og mentorordninga i landbruket var blant det som ble utviklet i denne perioden.

Jobben var viktig, ja, men det var også familien, heimen, hytta, turistforeningen, friluftsliv og en rekke styreverv.

Kristen hadde fokus på det positive og det som fungerte. Han beholdt humøret selv om det butta imot - og fant løsninger. Selv om det kunne være uenighet, visste vi alltid hvor vi hadde han. Om det ikke alltid ble som han ville, aksepterte han vedtak, uten at det ble dårlig stemning eller omkamper.

Han hadde en bra arbeidsvei fra heimen i Stange til kontoret på Ås, og utnytta tida i bilen godt med mange og lange telefonsamtaler. Han hadde et stort kontaktnett gjennom et langt arbeidsliv for landbruket.

Kristen var en leder som alltid var hyggelig å møte. Han var raus og ryddig – omsorgsfull, oppmerksom og så folk. Han var god på å gi positive tilbakemeldinger, også etter at han slutta hos oss.

Vi er takknemlige for alt Kristen Bartnes bidro med. Våre tanker går til de nærmeste.

Kollegaer og tillitsvalgte i Norsk Landbruksrådgiving