Norske Fruktdagar 2025 må seiast å ha vore ein suksess, med det høgaste talet deltakarar me har sett dei siste åra. Fleire av føredragshaldarane har sagt seg villige til å dela pdf-filer av presentasjonane, og desse finn du her.
Felles
- Hanne Eldby, Agri Analyse, «Frukt og bærproduksjonen i Norge og Vestland. Vekst eller stagnasjon?» (Link til rapport: Frukt og bærproduksjonen i Norge og Vestland - Vekst eller stagnasjon? - agrianalyse)
- Bjarte Jørgensen, Skatteetaten, «Utanlandsk arbeidskraft» (pdf)
- Anne Orheim, Arbeidstilsynet, «Tilsyn med gjestearbeidarar» (-)
- Ole Erik Lunder, Stiftelsen Norsk Mat «Marknad, kvalitet og bærekraft» (pdf)
- Silje Tandberg Thoresen, OFG, «Grøntløftet - fokus på frukt. Oppsummering av kampanjen og planane vidare» (-)
- Anne Kraggerud, NLR, «Status plantevern» (pdf)
- Endre Bjotveit, NLR, «Status avdriftsreduksjon og drone» (pdf)
- Gunnhild Jaastad, NIBIO, «Kvifor og korleis varsla fare for angrep utan tradisjonelle skadedyrmiddel?» (pdf)
- Gaute Myren, NLR, «Kva nye skadar har dukka opp i frukthagane?» (pdf)
- Bjørn Arild Hatteland, NIBIO, “IPM fruit” (pdf)
- Prof. Emeritus/Dr. Scient. Tore Krogstad, NMBU « Er kvaliteten på norsk jord godt egna til fruktdyrking?» (pdf)
Kjernefrukt
- Gunnhild Jaastad og Bjørn Arild Hatteland, NIBIO, «Kva skadedyr er viktigast? Endringar siste 10 år.» (pdf)
- Linn Vassvik, Phd student NMBU/NIBIO, «Har me tilstrekkelig med pollinering i norske eplehagar?» (pdf)
- Helene Müller Haugan, Phd-student, UIB/NINA, «Eplepollinering i Hardanger» (pdf)
- Gaute Myren, NLR, «Kan tynning betre smaken i ‘Celina’-pærene?» (pdf)
- Dag Røen, Njøs frukt og bærsenter, «Erfaring med nye norske eplesortar» (pdf)
- Ingunn Øvsthus, NIBIO, «Modningsgrad eple» (pdf)
- Jorunn Børve, NIBIO, «SmartFresh og CA-lagring» (pdf)
- Jorunn Børve, NIBIO, «Tiltak mot rotesoppar på eple» (pdf)
Steinfrukt
- Leon Jahae, Top Fruit Consultancy Ltd, «Nye plantesystem» (pdf)
- Oddmund Frøynes, NIBIO, «Nye morellsortar» (pdf)
- Stine Huseby, NLR, «Raudfottege» (pdf)
- Anne Vintland, NLR, «God smak og haldbarheit i moreller» (pdf)
- Ingunn Øvsthus, NIBIO, «Kva kan me læra av morelldyrking i Tyrkia?» (pdf)