20200831 161538

Stad: Norsk Hjortesenter på Svanøy

Tid: Fredag, 23. mai, kl. 15.30- 19.30.

Ferja går kl. 14.30 frå Florø til Svanøy, og tilbake frå Svanøybukta til Florø kl. 20.30. Du treng ikkje å ta med bil, det blir ordna skyss på øya.

Middag, te, kaffe og kjeks er inkludert i prisen.

Lagrar du fast husdyrgjødsel, fôrrestar og anna komposterbart gardsavfall i dungar? Pressar du frukt, eller produserer du grønsaker, og har ein del avfall frå produksjonen? Bli med på eit spennande kurs ute i havgapet!

Dette kurset er for alle som ynskjer å lære å byggje opp ein gardsskala kompost frå botnen av!

Eksempel på kva som kan komposterast:

  • husdyrgjødsel, inkl. hestemøk
  • avfall frå grønsakproduksjonen
  • avfall frå fruktpressinga (f.eks. eple)
  • kvistar
  • fôrrestar
  • talle
  • ull
  • fiskeslam

...og mykje meir!


Målet for kurset: Vi skal legge opp ein kompost etter dei beste prinsippa med vanleg gardsreiskap, med mål om at deltakarane får grunnkunnskap til å kome godt i gang med dette på eigen gard. Vi vil også vise korleis komposten kan vendast, og diskutere moglege problemstillingar.

Kurshaldar er Nathaniel (Nat) Mead, pensjonert lektor og gardsmedarbeidar i over 30 år ved Sogn Jord- og Hagebruksskule (SJH) i Aurland. Nat har over 40 års praktisk og teoretisk erfaring med gardskala kompostering og arbeider framleis med rettleiing innan dette fagfeltet.

OBS! For å kunne delta på dette fysiske kompostkurset, må du ha vore med på eller sett på opptaket frå det digitale kompostkurset vi arrangerte i midten av mars. Ta kontakt med Lena Abel (lena.abel@nlr.no, +4746236855) dersom du har spørsmål.

Meld deg på her

Det er mogleg å overnatte på Svanøy. Du kan ta kontakt med Jon Anders Stavang (+4741403281) ang. overnatting på Hjortesenteret. Sjekk også https://svanoy.no/ for overnatting på Hovudgarden, eller Air BnB.

Flyfoto Svan B8y
Norsk Hjortesenter ligg idyllisk til på Kvalstad Gard på sørsida av øya. Dei driv med oppdrett av hjort og dåhjort. Låven på garden huser i dag moderne konferanserom til 40 pers, serveringslokale til 140 pers, viltslakteri og kjøkken.Foto: Firdaposten