- Et seminar der vi tar hensyn til helheten: Læring, god mat, fysisk aktivitet og sosialt samvær
- Hvordan spise sunn, bærekraftig og miljøvennlig mat?
- Sammenhengen mellom mat og helse
- Hotellet serverer mat laget av økologiske råvarer til alle måltider
Program lørdag
(Ferga ankommer 10.20)
10.45 Hvordan ta vare på maten og smaken i sesong Elisabeth Fagerland
11.30 Pause m salg av "Sesongkokeboka"
12.00 Jeg produserer maten din Inger Lise Ingdal
12.30 Lunsj
13.30 Sammenhengen mellom økt matproduksjon, jordhelse og folkehelse Arve Lian
14.00 Pause
14.30 Matvalg i klima og naturkrisens tid Liv Solemdal
15.00 Frisk luft og sceneskifte
15.15 Yogaøkt: En kropp i balanse har det best Anita Grønland
16.30 Slutt for dagen
Havbad, tur i sjøluft eller nyt bassenganlegget (billett i resepsjonen)
19.00 Middag
Program søndag
08.30 Yogaøkt: Gi kroppen en god start, den skal bære deg hele dagen Anita Grønland
09.00 Frokost
10.00 Gode og enkle matvalg Liv Solemdal
10.30 Pause
10.45 Økoguiden Inger Lise Ingdal
11.00 Utsjekk
11.15 Lunsj
12.15 Vel hjem
(12.35 Avreise ferge)
Pris: Seminaret koster kr 2500 per person i dobbeltrom, kr 2900 per person i enkeltrom.
Inkludert i prisen er lunsj og middag på lørdag, samt frokost og lunsj på søndag.
Se mer om hotellet og bassenget Håp i havet her: Finnøy Bryggehotell
Om de som skal holde foredrag:
Liv Solemdal har vært knyttet til fagmiljøet ved Tingvoll gard siden 1986. Først som forpakter, deretter med ulike prosjekter; bla økologisk mat i storhusholdninger. Har også vært medlem av Bioteknologinemnda, Rådet for dyreetikk og Genressursrådet. Hun sitter i styret for Tingvoll Økopark.
Arve Lian er sivilagronom fra NMBU, studieretning for Allsidig Landbruk. Han har 30 års erfaring med kompetanseutvikling innen landbruk og matproduksjon, det meste av tiden på Skjetlein Landbruksskole, der han har hatt ansvar for voksenopplæringen. De senere årene har han hatt flere roller og verv i organisasjoner knyttet til matproduksjon eller natur og miljø. Han sitter i styret for Økologisk Norge.
Elisabeth Fagerland er gartner og gastronom bosatt i Grindal i Trøndelag. Hun har studert økologisk landbruk, og har en bachelorgrad i gastronomi (tverrfaglige matstudier) fra University of Gastronomic Sciences i Italia. Til daglig driver hun markedshagen Grønt fra Grindal, og jobber frilans med kommunikasjon rundt mat og landbruk. Hun brenner for formidlingsfaget, og er spesielt interessert i møtepunktet mellom bonde, kunde og natur.
Anita Grønland driver til daglig eget fotostudio i Molde. Ved siden av dette er hun yoga-instruktør, hvilket hun har holdt på med i 7 år. Hun startet med yoga i en periode i livet hvor hun følte at hun hadde "sluttet å puste". Hun måtte trene på å puste, og yogaen ble metoden. Nå er hun der at hun synes det er spennende å oppdage kroppen på forskjellige nivå, og "knekke koder" både i styrke, balanse og utholdenhet.
Inger Lise Ingdal bonde på Larsgården sør for Trondheimsfjorden. Her produseres både kjøtt og melk på storfe. Inger Lise er inspirasjonsbonde i Landbrukets Økoløft og jobber for økt norsk produksjon av landbruksvarer.
Hvordan komme seg til RENVARE på Finnøy?
Fra Molde, kjører til Hollingen ta ferge derfra til Aukra. Kjøre over Aukra til Småge og ferge derfra til Finnøy. Fergene er gratis.
Fra Ålesund kjører man fergefritt over Nordøyveien.
Disse står bak dette seminaret:
Statsforvalteren i Møre og Romsdal, Landbruksavdelingen
Møre og Romsdal Fylkeskommune
Norsk Landbruksrådgiving
Økologisk Møre og Romsdal
Økologisk Norge