Markvandring fra Melrabben, Nyjord ved parkeringa (sankegrinda)

Vi er så heldige å få rådgiver Finn-Arne Haugen fra NIBIO. Han jobber som rådgiver i utmarksbeite og registrerer beitekvalitet på oppdrag for stat og kommuner. Han leder oss inn i hovedtemaet for dagen som er beitekvalitet i utmark. Vi får ei innføring i ulike vegetasjonstyper og plantegrupper. Videre hvilke arter som er gode - og hvilke som er dårlige beiteplanter.

Påmelding til Lisa Steen Evensen epost: Lisa.Evensen@oksnes.kommune.no mobil 416 94 357 eller Ragnhild Renna på epost ragnhild.renna@nlr.no eller mobil 90548161 om du kommer. Det gjelder spesielt kveldsmøtet, men gi gjerne beskjed om begge arrangement, så alle er på plass før vi går.

Vi skal vandre i beiteområdet, så ha på deg klær og fottøy som egner seg i terreng og tilpasset været. Ta med egen turmat og drikke om behov.

Se også:

På kvelden torsdag 26. sept. kl. 18. blir det også fagkveld!

Vi møtes på Myre kysthotell for å høre mer om utmarksbeiter og utviklinga i disse. Finn-Arne Haugen vil foredra. Gårdbruker Olav Stranda vil si noe om sin erfaring med NoFence. Vi får også informasjon om SMIL- og RMP-midler ved kommunen. Ragnhild Renna fra NLR informerer om kartlagte naturtyper bl.a. naturbeitemark og viser hvordan en søker i naturbasen og hva en kan finne der som kan ha betydning for søknad om RMP- og SMIL-midler.

Vil du kikke litt på brosjyrer om temaet utmarksbeite, kan du følge linkene under.

https://hdl.handle.net/11250/3054876 og https://hdl.handle.net/11250/3120458

Opplegget er støttet av eksterne offentlige midler.

Erfaringsutveksling og god dialog er målet for arrangementene og alle ønskes velkommen!