Elin Eftevaag starta i fjor vår med jordarbeiding på brakkmark for å opparbeide en markedshage med dyrking og salg av økologiske grønnsaker. Ho leier jord av Anne Guri og Kristen Weihe Steindal, og samarbeider tett med de gjennom Brekkhaug Bigård. Elin har tatt kurs i permakultur og holistic management eller helhetlig forvaltning av gårdens ressurser.
Jorda var gjengrodd og en del var vassjuk, så det var mye å ta fatt i for å opparbeide dyrkingsbed. Erfaringene viser at det er opphøyde bed, eller hügelbed som er best. Elin bygger opp bedene med kvister, kompost og anna organisk materiale. Ho har tilgang på gammel kukompost, sauetalle og brenneslevann, og plantene bærer preg av god tilgang på næring. I tillegg bruker ho saueull som dekke mot ugras rundt kålvekstene. Dette skremmer også rådyrene bort.
I år er hagen utvida og det dyrkes mange ulike grønnsaker; mange typer kål, bl.a. svartkål som er god å knaske på og som brukes som grønnkål. Og rosettkål som er ei blanding av rosenkål og grønnkål. En ettertrakta kål for restauranter og som ho skal levere til Boen Gård. Her er også gulerøtter, selleri, purre, løk, kvitløk, squash, gresskar, sukkererter, åkerbønner, salater, ruccola og solsikker. Kvitløksnurrer er levert til Trond Moi som ønsker flere produkter etterhvert. Tre ender som er ei blanding av indisk løpeand og hagemix vagger rundt i området og passer på. I vår satte Elin opp et drivhus der ho dyrker agurk, fem typer tomat, paprika og chili – rett i jorda med halmdekke. Ho bruker insektnett over kålvekstene, men ønsker å sette opp en enkel tunell med insektnett for å slippe å ta av og på nettet.
Elin planlegger flere hügelbed og en skoghage med hasseltre, frukttrær, rabarbra og bærbusker i ytterkant av hagen, og ei hengepil som tuntre. Det estetiske er viktig og hagen formes etter terrenget. Der det er for vått til å dyrke er det etablert en dam som endene trives i og planta svartor som le mot veien. Elin er også i kontakt med fuglekikkerne på Agder (NOF Agder) om å restaurere våtmarka der det er registrert mange fuglearter, og grave ei åpen grøft. Det er med andre ord et stort mangfold i Brekkestø Markedshage, og nok av bier og andre insekter som sørger for pollinering og honning som selges i teltbutikken like ved veien, sammen med grønnsakene etterhvert som de er høsteklare.