Dei siste åra har vi sett at stadig fleire mjølkeprodusentar legg ned drifta, byggjer nytt eller har gått saman med andre mjølkeprodusentar i samdrift. Dette har resultert i at det står mange tomme båsfjøsar omkring i fylket. Av desse kan mange byggast om til ein moderne ammekufjøs, eller som vi har beskrive i hefte «frå ku til sau», ein moderne sauefjøs
Flere fagartikler
Ammekyr i ombygd mjølkefjøs - svært fornøgde bønder i Bygstad
Ein eldre mjølkefjøs, utan tilsynelatande verdi, kan bli bygt om til ein moderne ammekufjøs. Med stor eigeninnsats og støtte frå Innovasjon Norge treng ikkje eit slikt prosjekt «koste skjorta».
Vest
Valde Hereford for utmarksekspertisen
Ingeborg og Per Ravndal dreiv med mjølk og sau, men i 2017 avslutta dei mjølkeproduksjonen og satsa på ammeku attåt sau.
Vest
Tyroler og sau på Indrehus
Olav er godt fornøgd med ammekurasen dei har valt. Dyra har godt lynne, kalvingane er lette, dei er gode mordyr, dei mjølkar godt, og dei utnyttar grovfôr og beite godt.
Vest