Velkommen til to dager til ende med mye faglig påfyll for bærnæringa. I tillegg til foredrag om jordbær og bringebær i jord og substrat har vi interessante innlegg omkring arbeidskraft, gardssalg av bær og plantevernmidler i bærproduksjonen. De fleste leverandører til næringa er også med oss og mønstrer utstillerstander i tilknytning til foredragssalen.

Foreløpig program

Tirsdag 18. februar

Starter med kaffe og utstillerbesøk klokka 9.30

  • Plantevernmidlene forsvinner - NLR jobber bredt for å finne erstatninger, Anne Kraggerud, NLR
  • Jordbærsmak - hvilke sorter gir den beste smaken i substrat? Anne Linn Hykkerud, NIBIO
  • Bringebærsorten Ninni knuser Glen Ample i økodyrking, Anne Vintland, NLR
  • Spinnmidd på frilands bærplanter - håp om fortsatt bekjempelse? Nina Trandem, NIBIO, og Jørn Haslestad, NLR
  • Direktesalg av jordbær - sorter og strategi for å tilfredsstille forbrukeren, Per Fredrik Saxebøl, jordbærdyrker i Drøbak
  • Muligheter og begrensninger i arbeidstidsbestemmelsene. Camilla S. Roander, NHO Mat og Drikke.
  • Sprøyteteknikk i jordbær - mulig å oppnå god sprøytekvalitet på friland og samtidig innfri krav til avstandsreduksjon mot vann? Jan Karstein Henriksen, NLR
  • Årsmøte Norges Bærdykerlag
  • Festmiddag

Onsdag 19. februar

  • Regulering av nyskudd i substratbringebær - forsøk med svimidler, Stine Huseby, NLR
  • Substrattyper optimale for langskuddproduksjon av bringebær, Anne Vintland og Stanislav Strbac, NLR
  • Nye jordbærsorter for frilandsproduksjonen - er smaken god nok for norske forbrukere? Tom Christensen, Gartnerhallen, Stanislav Strbac og Jørn Haslestad, NLR
  • Nytteorganismer i jordbærproduksjonen og bekjempingspotensiale på friland og i substrat, Lene Sigsgaard, NMBU
  • Gardssalget - mer enn noen kurver med bær? Erlend Moe, bringebærdyrker i Øyer
  • Kan vi redusere avlingstap til jordbærsnutebille ved en bevisst dyrkingsstrategi? Aksel Døving og Jørn Haslestad, NLR
  • Sjukdommene Erwinia pyrifoliae og Pestaloopsis er nye sjukdommer å forholde seg til for jordbærdyrkerne, Arne Stensvand, NIBIO
  • Utviklingstrender i britisk bærproduksjon. John Handford, rådgiver FAST

Avslutning kl 16.00

Påmelding og pris

Kursavgift: kr 1700 pr. dag (inkluderer seminaravgift, lunsj og servering i pauser)

Overnatting: Kr 1190 i enkeltrom, inkl. frokost (pris pr. dobbeltrom kr 1490)

Festmiddag: I eget lokale inkl. en enhet drikke og treretters middag

Påmelding

Påmeldingsfrist 20. januar

Hvor er Bærseminar 2025?

Scandic Hamar ligger midt i sentrum og kan nås fra togstasjonen med ti minutts gange.

Firmautstillere på Bærseminaret 2025

Følgende firmaer har meldt sin tilstedeværelse på årets bærseminar.

  1. Norgro AS
  2. LOG AS
  3. Brødrene Freberg AS
  4. VEFI AS
  5. Strand Unikorn
  6. Azelis Norway AS
  7. Lindflora Norge AS
  8. YARA
  9. Fibergrow / Hunton Fiber
  10. Elceta AS
  11. Olav Etnestad
  12. FarmTech AS
  13. Myhrene AS