Velkommen til to dager til ende med mye faglig påfyll for bærnæringa. I tillegg til foredrag om jordbær og bringebær i jord og substrat har vi interessante innlegg omkring arbeidskraft, gardssalg av bær og plantevernmidler i bærproduksjonen. De fleste leverandører til næringa er også med oss og mønstrer utstillerstander i tilknytning til foredragssalen.

Foreløpig program

Tirsdag 18. februar

  • Plantevernmidlene forsvinner - NLR jobber bredt for å finne erstatninger, Anne Kraggerud, NLR
  • Jordbærsmak - hvilke sorter gir den beste smaken i substrat? Anne Linn Hykkerud, NIBIO
  • Bringebærsorten Ninni knuser Glen Ample i økodyrking, Anne Vintland, NLR
  • Spinnmidd på frilands bærplanter - håp om fortsatt bekjempelse? Nina Trandem, NIBIO, og Jørn Haslestad, NLR
  • Direktesalg av jordbær - sorter og strategi for å tilfredsstille forbrukeren, Per Fredrik Saxebøl, jordbærdyrker i Drøbak
  • Muligheter og begrensninger i arbeidstidsbestemmelsene. Camilla S. Roander, NHO Mat og Drikke.
  • Sprøyteteknikk i jordbær - mulig å oppnå god sprøytekvalitet på friland og samtidig innfri krav til avstandsreduksjon mot vann? Jan Karstein Henriksen, NLR
  • Årsmøte Norges Bærdykerlag
  • Festmiddag

Onsdag 19. februar

  • Regulering av nyskudd i substratbringebær - forsøk med svimidler, Stine Huseby, NLR
  • Substrattyper optimale for langskuddproduksjon av bringebær, Anne Vintland og Stanislav Strbac, NLR
  • Nye jordbærsorter for frilandsproduksjonen - er smaken god nok for norske forbrukere? Tom Christensen, Gartnerhallen, Stanislav Strbac og Jørn Haslestad, NLR
  • Nytteorganismer i jordbærproduksjonen og bekjempingspotensiale på friland og i substrat, Lene Sigsgaard, NMBU
  • Gardssalget - mer enn noen kurver med bær? Erlend Moe, bringebærdyrker i Øyer
  • Kan vi redusere avlingstap til jordbærsnutebille ved en bevisst dyrkingsstrategi? Aksel Døving og Jørn Haslestad, NLR
  • Sjukdommene Erwinia pyrifoliae og Pestaloopsis er nye sjukdommer å forholde seg til for jordbærdyrkerne, Arne Stensvand, NIBIO
  • Utviklingstrender i britisk bærproduksjon. John Handford, rådgiver FAST

Påmelding og pris

Kursavgift: kr 1700 pr. dag (inkluderer seminaravgift, lunsj og servering i pauser)

Overnatting: Kr 1190 i enkeltrom, inkl. frokost (pris pr. dobbeltrom kr 1490)

Festmiddag: I eget lokale inkl. en enhet drikke og treretters middag

Påmelding

Påmeldingsfrist 20. januar

Hvor er Bærseminar 2025?

Scandic Hamar ligger midt i sentrum og kan nås fra togstasjonen med ti minutts gange.